Őszi takarítási nap

Nagy sikerrel zárult az október 22-ére meghirdetett őszi önkéntes napunk.

A diákok, szülők, tanárok és technikai dolgozók körülbelül 50 fős, lelkes kis csapata egész szombat délelőtt, szinte megállás nélkül dolgozott. Szorgos munkájuk eredményeképpen a teljes iskolaudvart megtisztították az avartól, s több mint 40 növényt telepítettek a kertbe.

A madarakat újra tiszta odúk, s újonnan kihelyezett etetők várják a téli hónapokban. Készült egy darázsgarázs is, amelyben –reményeink szerint- különféle rovarok találnak majd otthonra.
A beküldött autógumikat egy rétegben lefestettük, az ülőfelületek kárpitozása is megtörtént. (A második festést a napokban végeztük el. Az elkészült puffokat azóta már használatba vették a diákok.)

Az Öko-sarokba tervezett folyóirattartót egy anyuka varrta meg nekünk. Kihelyeztük, s reméljük, hogy hamarosan meg is telik az otthonról behozott, fölöslegessé vált magazinokkal, újságokkal.
Még a hungarocell hulladékaink egy részét is sikerült felaprítani és szállításra kész állapotba hozni.
A zsíros kenyér és forró tea mellett, a kedves szülők és ügyes kezű diákjaink jóvoltából finomabbnál finomabb sütemények várták az résztvevőket.
Felemelő élmény volt látni ennek a sok embernek a lelkes, áldozatkész munkáját, s végül a kezük nyomán megszépült, makulátlanul tiszta iskolaudvart.

Büszkék vagyunk a résztvevő diákjainkra, testvéreikre és kollégáink gyermekeire, akiktől nem tudtunk olyat kérni, amit szíves örömest ne teljesítettek volna!

 

Ezúton is hálásan köszönjük minden adományozónak és önkéntesnek, hogy időt és fáradságot nem sajnálva segítették programunk sikerét!

Reméljük, tavasszal újra találkozunk!

Öko Csoport

 

<<< Vissza

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Március 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dokumentumok

Galéria

Képek